Reasoning Aptitude Verbal GK Quiz MORE
Need a Website Or Web Application Or Any Help.Contact Us: +91 9437911966 (Whatsapp) Note: Paid Service

Reasoning coding decoding question and answer on Number Coding


1) CBI is coded as 329 then what is the code for CAADI?

a. 31159

b. 31149

c. 31139

d. 31129


Answer:b. 31149

Explanation:


2) If BANK is coded as 2152 then what is the code for SBI?

a. 654

b. 123

c. 129

d. 998


Answer:c. 129

Explanation:


3)If HEAVY is coded as 74158 then what is code for LOAD?

a. 4163

b. 7234

c. 6754

d. 9076


Answer:a. 4163

Explanation:


4)if SKILLSI is coded as 9213913 then what is code for DEVELOPEM?

a. 545434576

b. 658734527

c. 120954890

d. 996658921


Answer:a. 545434576

Explanation:


5)If BOARD is coded as 37215 Then what is code for CIRCUIT?

a. 2376555

b. 7743219

c. 4114413

d. 3209176


Answer:c. 4114413

Explanation:


6)If MARKER is coded as 914952 then what is code for PENCILSI?

a. 98345621

b. 35579139

c. 22243456

d. 10934865


Answer:b. 35579139

Explanation:


7)If REYLO is coded as 97499 then what is the code for PENS?

a. 2234

b. 4771

c. 6543

d. 3211


Answer:b. 4771

Explanation:


8)If HIGHLY is coded as 194194 then what is the code for CHAMBER ?

a. 7781534

b. 5585676

c. 1267900

d. 9117479


Answer:d. 9117479

Explanation:


9) If YELLO is coded as 27558 then what is the code of GREEN?

a. 42778

b. 44339

c. 55432

d. 70654


Answer:a. 42778

Explanation:


10) If RAM is coded as 29 then SITA?

a. 23

b. 54

c. 22

d. 45


Answer:d. 45

Explanation: