Reasoning Aptitude Verbal GK Quiz MORE

Exercise 3


21.What is the remainder when 1723 is divided by 16 ?[Amcat]

A) 15

B) 6

C) 3

D) 1


Answer:D) 1

Explanation:


22) (7)21 + (7) 22 + (7) 23+ (7)24 = N, then what is the remainder when N is divided by 25?

A) 2

B) 0

C) 24

D) 9


Answer:B) 0

Explanation:


23) (3)111 + (3) 112 + (3) 113 + (3) 114 = N, then what is the remainder when N is divided by 40?

A) 0

B) 3

C) 9

D) 80


Answer:A) 0

Explanation:


24) What is the remainder when 496 is divided by 5 ?

A) 0

B) 2

C) 1

D) 4


Answer:C) 1

Explanation:


25) What is the remainder when the given series 1 ! + 2 ! + 3 ! + 4....100 ! is divided by 7 ?

A) 0

B) 5

C) 1

D) 3


Answer:B) 5

Explanation:


26) What is the unit digit of the given series 1! + 2! + 3! + 4! + 5! +.....100!?

A) 0

B) 1

C) 2

D) 3


Answer:D) 3

Explanation:


27) The last digit of the number obtained by multiplying the numbers 41 x 42 x 43 x 44 x 45 x 46 x 47 x 48 will be

A) 0

B) 8

C) 9

D) 2


Answer:A) 0

Explanation:


28)The last digit of the number obtained by multiplying the numbers 352 x 358 x 773 x 444 x 451 will be?

A) 0

B) 8

C) 9

D) 2


Answer:D) 2

Explanation:


29) What is the last digit of (2012)2012 ?

A) 2

B) 4

C) 6

D) 8


Answer:C) 6

Explanation:


30)What is the units place of the sum given (12)41 + (66) 66 + (25) 15 + (51) 61+ 4321

A)1

B)5

C)8

D)6


Answer:B)5

Explanation: