Reasoning Aptitude Verbal GK Quiz MORE

Exercise 2


11.Find the number of zeros present at the end of 68! ?

A) 13

B) 14

C) 15

D) 16


Answer:C) 15

Explanation:


12) Find the number of zeros present at the end of 75! ?

A)20

B) 18

C) 20

D) 19


Answer:B) 18

Explanation:


13) Find the number of zeros in the following product (12 !) 13! x (17 !)30!

A)(2 x 13!) + (3 x 30!)

B)13! + 17!

C)(2 x 13!) + (30!)

D)None of these


Answer:A)(2 x 13!) + (3 x 30!)

Explanation:


14) What is the remainder, when (200)200 is divided by 7.

A) 2

B) 5

C) 4

D) 3


Answer:A) 2

Explanation:


15)What is the remainder, when (571)77 is divided by 9.?

A) 5

B) 3

C) 4

D) 7


Answer:D) 7

Explanation:


16) What is the remainder, when (58)85 is divided by 5.

A) 3

B) 2

C) 5

D) 1


Answer:A) 3

Explanation:


17) What will be the remainder when 1336 is divided by 2196?

A) 0

B) 2

C) 1

D) 2196


Answer:A) 0

Explanation:


18) The remainder when 784 is divided by 342 is ?

A) 0

B) 1

C) 49

D) 342


Answer:B) 1

Explanation:


19) What will be the remainder when 1336 is divided by 2196?

A) 0

B) 2

C) 1

D) 2196


Answer:C) 1

Explanation:


20) What will be the remainder when 1581+ 1681 is divided by 31 is [Amcat] ?

A) 0

B) 2

C) 1

D) 2196


Answer:A) 0

Explanation: