```
```1) If 3rd march 2006 is Sunday, what was the day of the week on 3rd march 2008 ?

A) Monday

B) Wednesday

C) Friday

D) Thursday

**Answer:**B) Wednesday

**Explanation:**2006 and 2007 are the ordinary year, so odd day between 2006 to 2007 is 1.2008 is the leap year, so odd day between 2007 to 2008 is 2.Here 1+2=3 odd day. From Sunday after 3 days is Wednesday.

```
```2) If 3rd march 2006 is Sunday, what was the day of the week on 3rd march 2011 ?

A) Monday

B) Saturday

C) Friday

d) Friday

**Answer:**B) Saturday

**Explanation:** Between 2006 to 2011, 2007,2009,2010,2011 are 4 ordinary year, so number of odd days is 4.rest 2008 is leap year, so number of odd day is 2.Total odd day 6.So the day was Saturday.

```
```3) If 10 January 2004 is Sunday, what was the day of the week on 15 April 2008?

A) Wednesday

B) Friday

C) Monday

D) Sunday

**Answer:**A) Wednesday

**Explanation:** From 10 January 2004 to 10 January 2008 the odd day is 1+1+1+2=5.Now from 10 January 2008 to 15 April 2008 the no of days will 21+29+31+15=96 days. By dividing 7, 96/7=5 odd days. Total odd days 5+5=10days.Further divide by 7 it will be 3 odd days. The day is Wednesday.

```
```4) How many odd days are there in the first 22 years ?

A) 5

B) 6

C) 4

D) 3

**Answer:**B) 6

**Explanation: **Dividing 22 by 4 we get 5 which is leap year. So number of odd days in leap year is 5*2=10.We get 22-5=17 ordinary year. So number of odd days in ordinary year is 17*1=17.Total number of odd days 10+17=27 odd day which is 6.

```
``` 5) What will be the day of the week 19th March, 1936 ?

A) Saturday

B) Monday

C) Sunday

D) Tuesday

**Answer:**C) Sunday

**Explanation: **We can write 1935=1600+300+35.Odd day in 1600 is 0,in 300 is 1, in 35 is 6.Total number of odd day 0+1+6=7 which is 0 day. So the day is Sunday.

```
```6) What will be the day of the week 15th January, 1801 ?

A) Monday

B) Sunday

C) Thursday

D) Tuesday

**Answer:**D) Tuesday

**Explanation: **1800=1600+200 in which 1600 has 0 odd day and 200 has 3 odd day. Total odd day 0+3=3 odd days.

```
```7) Which year has the same calendar as compare to the year 2009 ?

A) 2013

B) 2014

C) 2015

D) 2017

**Answer:**C) 2015

**Explanation: **From 2009, 2009=1 odd day, 2010=1 odd day, 2011=1 odd day, 2012=2 odd days,2013=1 odd day, 2014=1 odd day. Total number of odd days from 2009 to 2014 is 7 odd days. So the same year is 2015.

```
```8)Which year has the same calendar as compare to the year 1984?

1) E7B18

2) E6C19

3) E6B19

4) E6B18

**Answer:**A) 1999

**Explanation:
**1984 has 2 odd days, 1985 has 1 odd day, 1986 has 1 odd day, 1987 has 1 odd day, 1988 has 2 odd days. Total number of odd days from 1984 to 1988 is 7 odd days. So the same year is 1999.