Menu


Exercise 1

1)If the ratio of speeds of three cars is 2 : 3 : 5 then the ratio of the times taken by them to travel the same distance is ?
A) 5 : 3 : 2
B) 20 : 15 : 6
C) 15 : 10 : 6
D) 6 : 10 : 15

Answer:C) 15 : 10 : 6

Explanation:

2) The speeds of a bike and car are 36 kmph and 54 kmph respectively. If the bike takes 20 mins more than car a certain distance, What is the distance covered by each?
A) 40 km
B) 36 km
C) 48 km
D) 44 Km

Answer:B) 36 km

Explanation:

3) Walking 4/7th of his normal speed, a man takes 3 hours more than the normal time. Find the normal time.
A) 6 hours
B) S hours
C) 8 hours
D) 4 hours

Answer:D) 4 hours

Explanation:

4) While walking 7/5 times his normal speed, Arun reaches his destination 40 minutes early. What is normal time?
A) 2 hrs
B) 2 hrs, 40 mins
C) 2 hrs, 30 mins
D) 2 hrs, 20 mins

Answer:D) 2 hrs, 20 mins

Explanation:

5)Gogi walks from his home to his school at a speed of 5 kmph, and reaches 30 minutes late, and next day he increases his speed by 1 kmph, and still reaches 5 minutes late. Find the distance of his home to his school?
A) 12.5 km
B) 25 km
C) 20 km
D) None of these

Answer:A) 12.5 km

Explanation:

6) A man covers a distance on a bike, had he moved 3 kmph faster he would have taken 40 min less. If he had moved 2 kmph slower he would have taken 60 min more, then the distance he covered is
A) 14 kms
B) 12 kms
C) 20 kms
D) 24 kms

Answer:B) 12 kms

Explanation:

7)Rajshree goes to her office at a speed of 20 km/h and returns to her home at a speed of 5 km/h. If she takes 10 hours in all. Whatis the distance between her office and her home?
A) 48 km
B) 20 km
C) 40 km
D) 30 Km

Answer:C) 40 km

Explanation:

8) Girish goes to office at a speed of 6 kmp and returns to his home at a speed of 4 kmph. If she takes 15 hours in all, what is the distance between his office and his home?
A) 15 km
B) 36 km
C) 24 km
D) 12 Km

Answer:B) 36 km

Explanation:

9) A bus travels a distance 840 km at a uniform speed, if the speed of the bus is 10 kmph more it takes 2 hours less to cover the same distance then the original speed of the bus was
A) 80 kmph
B) 70 kmph
C) 60 kmph
D) 40 kmph

Answer:C) 60 kmph

Explanation:

10) Excluding stoppages, the speed of a bus is 40 kmph and including stoppages, it is 36 kmph. For how many minutes does the bus stop per hour?
A) 4 min
B) 6 min
C) 8 min
D) 10 min

Answer:B) 6 min

Explanation:






Subscribe with us to get latest topic update






Choose a Language



Connection failed: SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user 'studentdb'@'localhost' (using password: YES)

Subscribe