Reasoning Aptitude Verbal GK Quiz MORE
Need a Website Or Web Application Or Any Help.Contact Us: +91 9437911966 (Whatsapp) Note: Paid Service

Letter Series Question And Answer


Level 1

1.D,H,L,P,T,_____?

A) X

B) Y

C) U

D) W


Answer:A) X

Explanation:

letter-series
So, The final term is: X


2.A,G,M,S,_____?

A) X

B) Y

C) U

D) W


Answer:B) Y

Explanation:

letter-series
So, The final term is: Y


3.C,D,F,I,M,R,_____?

A) X

B) Y

C) V

D) W


Answer:A) X

Explanation:

Here value of C = 3,D = 4,F = 6,I = 9,M = 13, R = 18
The difference between each term is in increasing order i.e 1,2,3,4,5..
So the final term is X = 24


4.B,C,E,G,K,M,_____?

A) O

B) P

C) Q

D) R


Answer:C) Q

Explanation:

Here the value of B = 3,C = 3,..
The term increasing by 1,3,5,7,11,13..prime number
So the final term is Q


5.Z,Y,W,T,P,K,_____?

A) O

B) P

C) E

D) M


Answer:C) E

Explanation:

The difference between the terms are -1,-2,-3,-4,-5...so on
So the answer is E.


6.Z,X,V,U,S,Q,O,_____?

A) L

B) O

C) M

D) N


Answer:C) M

Explanation:

Here the difference between the terms is -2,-2,-2...
So the next term is M.


7.H,J,M,O,R,T,W,_____?

A) Y

B) Z

C) A

D) B


Answer:A) Y

Explanation:

The difference between the terms are 2,3,2,3,2....
So the final answer is Y.


8.A,A,B,D,C,I,D,P,E,_____?

A) T

B) Y

C) X

D) H


Answer:

Explanation:


9.A,A,B,F,X,_____?

A) M

B) W

C) T

D) P


Answer:D) P

Explanation:


10.C,B,E,M,L,Y,R,D,V,F,K,_____?

A) Q

B) R

C) M

D) P


Answer:A) Q

Explanation: