☰Menu



Seating Arrangement Questions and Answer

1. There are five students P,Q,R,S and T who are sitting on a bench. T & Q are sitting together, T & R are sitting together, P is on the extreme left, Q is second from extreme right. Who is sitting between P &Q?
A)Q & R
B)R & T
C)R & P
D)R &S

Answer:B)R & T

Explanation:

seating arrangement

2. Five persons are standing in one line. One of the two persons at extreme end is a professor and the other is a businessman. An advocate is to right of a student. An author is to the left of the businessman. What is the position of advocate from the left?
A)2nd
B)3rd
c)4th
D)1st

Answer:B)3rd

Explanation:

seating arrangement1

3. Five children are sitting in a row. S is sitting next to R , who is sitting on the extreme left and T is not sitting next to K. Who are sitting adjacent to S ?
A)K & P
B)R & P
C)only P
D)Can't say

Answer:D)Can't say

Explanation:

4. A,B,C,D,E and F are sitting in a circular manner facing at the centre. D is between F and B, A is second to the left of D and second to the right of E. Who is facing A?
A)B
B)F
C)D
D)B or F

Answer:D)B or F

Explanation:

seating arrangement2

5. Six friends are sitting in a circle and are facing the centre of the circle. Hari is between Prakash and Pankaj. Priti is between Mukesh and Lalit.Prakash is to the left of Mukesh. Who is to the second right of Hari?
A)Lalit
B)Mukesh
C)Prakash
D)None of these

Answer:B)Mukesh

Explanation:

seating arrangement3

6. Six people P,Q,R,S,T and U are sitting in a circular manner facing towards the centre.
  • P and Q are opposite to each other
  • R is to the left of P
  • T and S are opposite to each other
  • U is to the right of S
then who is to the left of Q?
A)U
B)T
C)Q
D)S

Answer:A)U

Explanation:

seating arrangement4

7. Five friends are seated in a bench for a photograph, Imran sits to the immediate right of Ravi, who is not beside Hari. Latha sits to the immediate left of Suresh and is at the corner of the bench. Who among the following are sitting at to the right of the Suresh ?
A)Imran
B)Hari
C)Ravi
D)can't say

Answer:C)Ravi

Explanation:

seating arrangement7

8. Five persons sits in a row. Hari is not next to Kamal, Girish sits two placeses to the right of Javed. If Mohan is sitting two places from the extreme right, then who sits at the extreme left end of the row?
A)Gari
B)Mohan
C)Kamal
D)Javed

Answer:D)Javed

Explanation:

seating arrangement8

9. Six friends were sitting around a circular table facing at the centre Amar,Kiran,Jeetu,Hemanth,Dhawan and Manjeet. Jeetu is sitting 2 places to the left of Amar and opposite to kiran. If Dhawan and Manjeet are opposite to each other. Who is sitting left of Jeetu?
A)Dhawan
B)Manjeet
C)Kiran
D)Hemant

Answer:C)Kiran

Explanation:

seating arrangement9







<